Mandala Grande mandalafestés

Egyedi, kézzel festett mandalák saját tervezés alapján

A mandalákról


A mandala az egyik legfőbb szakrális jelkép, amely egyúttal a meditáció és a felajánlás eszköze is. A szanszkrit mandala szó jelentése: kör, ív, körszelet, korong. Mind a látható külső világot (kör), mind pedig a tudat és a test belső világát (középpont) szimbolizálja.

A mandala vizuális értelemben véve egy középpont köré szerkesztett geometrikus rendszer, szimbolikusan pedig a Világmindenség képzetének alaprajza. A meditáció fontos segédeszköze, célja, hogy az egyén összhangba kerüljön saját magával és a világegyetemmel.

A legtöbb ember tudatában a mandalák keletiesek. Ez viszont nem mindig volt így, ahogy a gótika rózsaablakai tanúsítják, és nem is kéne így lennie, hiszen a mandalák minden kultúra eredeténél, minden ember gyökereiben ott vannak.

minerva4.jpg

Gótikus ablak

A kelták, az indiánok, a hinduk, a buddhisták, egyszóval minden kultúra foglalkozott mandalákkal - minden bizonnyal harmonikus formájuk és nyugtató hatásuk miatt.

csenrezi.jpg

Buddhista mandala

healing-mandala.jpg

Hindu mandala

iagx54108368657240.jpg

Indián mandala

Rüdiger Dahlke szerint: A mandala nem sorolható be az időbe, alig lehet az időben tanulmányozni, folyton arra hajlik, hogy bevonjon minket a közepébe, és ott, a középpontban bizony megszűnik a tér és az idő.

A mandalák mindenütt ott vannak. Ott vannak a virágokban, a Napban, egymás tekintetében, hiszen a szem is egy mandala, méghozzá a legszebbek egyike.

purple_eye.jpg

Szem, mint mandala


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 31
Tegnapi: 78
Heti: 200
Havi: 31
Össz.: 288 700

Látogatottság növelés
Oldal: A mandalákról
Mandala Grande mandalafestés - © 2008 - 2020 - mandaland.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »